50 anys

Al llarg del 2018, la Coral Escriny celebra el cinquantenari de la seva fundació i per aquest motiu està organitzant una sèrie d’actes commemoratius d’aquesta efemèride.

El primer és l’estrena d’una obra composta especialment per a l’ocasió, que ha creat el músic i compositor manresà Manel Camp a partir d’una selecció d’onze poemes de temàtica amorosa, d’autores i autors catalans de diferents èpoques, triats pel professor Josep Pujol. Aquesta obra, que porta el títol genèric d’Illa inaudita, està escrita per a cor i piano.

Per informar de les activitats relacionades amb els 50 anys de l’entitat i també per recollir testimonis gràfics dels actes, s’ha creat un espai web del cinquantenari, que anirà creixent a mesura que avanci l’any.

El segon repte musical d’una temporada tan especial és la interpretació del Rèquiem de Mozart, que es preveu portar a diferents localitats (Barcelona, Tarragona, Cardona i Santpedor, de moment) durant els mesos de març, abril i maig.

A l’abril també està prevista la publicació d’un llibre que recull la història de l’Escriny i del cant coral a Santpedor, obra de Montse Xixons i Francesc Vila, del qual s’anunciarà properament la presentació.

Aprofitant l’avinentesa de l’aniversari, es treballa en la digitalització dels arxius documental i fotogràfic de l’entitat, les col·leccions dels quals es van posant a disposició del públic a l’apartat Arxiu d’aquest mateix web.

Finalment, es prepara un concert de Nadal (el 50è!) especial, amb participació d’excantaires i altres sorpreses, per tancar la celebració dels primers cinquanta anys de la coral.