l'escriny

Els components de la coral en la seva primera actuació (1968)

La Coral Escriny es va fundar a Santpedor l’any 1968, per un grup de joves amb ganes de cantar dirigits per Xavier Santamaria, que en fou responsable fins al 1988. Aquell any es va fer càrrec de la direcció Jaume Serra, que conduí la coral fins al 2005. En aquell moment prengué el relleu en la direcció Enric Mieza, amb la col·laboració d’Oriol Torras. Des del setembre de 2009, el director és Marc Reguant.

Al llarg de la història de la coral s’han treballat tota classe de repertoris, des de cançons catalanes a grans èxits del pop dels anys setanta i vuitanta, passant per música clàssica, jazz, gospel, etc.
Alguns dels programes més rellevants han estat l’òpera barroca Dido and Aeneas, el musical Hair, una selecció de temes dels anys 70 i 80 amb el títol de Remember i el concert del 40è aniversari de l’entitat, amb un recull de peces de totes les èpoques de la coral. I darrerament, el Gloria del compositor barroc Antonio Vivaldi, D’un temps, d’un país, un recull de peces de la Nova Cançó, el Magnificat de John Rutter, A Ceremony of Carols de Benjamin Britten, El Cant del Destí (Schicksalslied) de Johannes Brahms, A Little Jazz Mass de Bob Chilcott, Indianas de Carlos Guastavino, Messiah de Georg F. Händel, Illa inaudita de Manel Camp, Requiem de Mozart i Passió segons sant Marc de Johann S. Bach.

L’Escriny ha actuat a molts pobles i ciutats de Catalunya, ha participat en diversos festivals i concursos (d’aquí i de l’Estat Espanyol) i ha fet intercanvis amb corals del País Basc, d’Itàlia, d’Hongria i de Polònia.

Des de la seva fundació fins a l’actualitat, la coral ha ofert un concert de Nadal cada any a Santpedor.

L’entitat compta amb un local d’assaig propi, adquirit i rehabilitat pels mateixos cantaires, que es va inaugurar l’any 1998, coincidint amb el 30è aniversari de la coral.

Contacte:

Coral Escriny
Carrer de Sant Antoni, 22 bis. 08251 Santpedor
info@coralescriny.cat

© 2020 Coral Escriny